aA
Panevėžyje, vieno Tulpių gatvės namo kieme, ant asfalto visą šeštadienį telkšojo kraujo krešuliai. Namo gyventojai stengėsi apeiti tą vietą iš tolo. Tai - dar vienos šiame mieste įvykdytos žmogžudystės pėdsakas.
Praėjusį penktadienį apie 19 val. 45 min. prie Tulpių gatvės 15-ojo namo nežinomų nusikaltėlių buvo patykotas ir keliais pistoleto šūviais mirtinai sužeistas tame pačiame name gyvenęs 25 metų panevėžietis Ernestas Bitaitis.

Medikai dar bandė gelbėti sužeistąjį. Jis greitosios pagalbos automobiliu buvo nuvežtas į Panevėžio ligoninę ir skubiai operuotas. Gydytojai rado šautinių žaizdų jauno panevėžiečio krūtinėje, galvoje, kakle, kairės rankos dilbyje. Kai kurios kulkos pataikė į gyvybiškai svarbius organus. Apie 21 val. 45 min. E.Bitaitis mirė.

Buto, kuriame gyveno E.Bitaitis, duris "Lietuvos ryto" žurnalistui atidarė smulki šviesiaplaukė jauna moteris išsigandusiu veidu ir tepasakė esanti E.Bitaičio sugyventinė. Moteris pasakė daugiau nieko nekalbėsianti. Artimesni E.Bitaičio kaimynai penktadienio vakare girdėjo keletą duslokų pliaukštelėjimų, po to žmogaus riksmą ir greitai nuvažiuojančio automobilio ūžesį.

Pribėgę prie langų jie pamatė kieme ant asfalto parkritusį besiraitantį žmogų. Kaimynai pamanė, kad žmogų partrenkė automobilis. Nukentėjusysis prašė iškviesti greitąją pagalbą, vėliau nutilo.

Paskambinę greitajai pagalbai žmonės teigė, kad apie įvykį ten jau buvo žinoma, ir tiksliau nei buvusiems įvykio vietoje. Pasakius, kad Tulpių gatvėje yra sunkiai autoavarijoje sužalotas žmogus, greitosios pagalbos dispečerė nusistebėjo: "O mums pranešta, kad ten guli nušautas žmogus".

Policijos ir prokuratūros pareigūnai įvykio vietoje rado keletą 7,65 mm kalibro šovinių tūtelių. Iš kokio ginklo buvo šaudyta, turės nustatyti balistikos ekspertai. Vakar jie galėjo pasakyti tik tiek, kad E.Bitaitis galėjo būti nušautas iš pistoleto.

Policijos departamento kriminalinės policijos komisaras Jurijus Milevskis "Lietuvos rytui" sakė, kad E.Bitaitis priklauso kategorijai asmenų, kurie vadinami nusikaltėliais ir kurie turėjo seniai būti už grotų.

J.Milevskis ir Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato vadovas Stanislovas Poliakas "Lietuvos rytui" sakė, kad tai, kas dabar vyksta Panevėžyje, yra per pastarąjį dešimtmetį susikaupusių teisėsaugos ir teisėtvarkos problemų rezultatas.

"Norint suvokti, kas dabar dedasi mieste, reikia perversti baudžiamąsias bylas nuo 1990 metų. Mes tai ir darome. Aiškėja, kad visą dešimtmetį Panevėžyje kova su šešėline ekonomika ir organizuotu nusikalstamumu buvo tik imituojama. Daug kaltės dėl to turi prisiimti ir policija, ir prokuratūra, ir teismai", - teigė pareigūnai.

"Lietuvos rytas"