aA
Rusijos gynybos žinybos vadovybė mano, kad sėkmingam Rusijos ir NATO santykių karinėje srityje plėtojimui kol kas dar yra kliūčių.
Kariai
Kariai
"Mes matome NATO žingsnius kai kuriais klausimais, bet visos kliūtys visaverčio bendradarbiavimo kelyje dar neįveiktos", pareiškė penktadienį interviu agentūrai "Interfax" Rusijos gynybos ministerijos Vyriausiosios tarptautinio karinio bendradarbiavimo valdybos viršininkas generolas pulkininkas Leonidas Ivašovas.

Pasak jo, Rusijos karinei vadovybei "negali nekelti nerimo Šiaurės Atlanto aljanso politinės vadovybės planai dėl tolesnės NATO plėtros". "Į šiuos ir kitus klausimus mes norėtume gauti atsakymus Briuselyje, kai gruodžio 5-6 dienomis Rusijos gynybos ministras maršalas Igoris Sergejevas viešies NATO būstinėje", pažymėjo generolas.

L. Ivašovas pranešė, kad "mes pasirengę sėstis prie derybų stalo ir spręsti klausimus dėl NATO ryšių misijos veiklos Maskvoje teisinio statuso ir sąlygų".

Jis pažymėjo, jog derybose Briuselyje I. Sergejevas "išaiškins Rusijos požiūrį į Europos nestrateginės priešraketinės gynybos sistemos kūrimo problemas".

Pasak L. Ivašovo, Briuselyje per Rusijos ir NATO Bendrosios nuolatinės tarybos posėdį, kuriame dalyvaus gynybos ministrai, "daugiausia dėmesio bus skiriama padėties pablogėjimui Kosove ir Rusijos tarpusavio santykių su aljansu perspektyvoms".

"Mes tik kelio, kurio tikslas - plėtoti karinį bendradarbiavimą su NATO, pradžioje. Reikės dar daug ką padaryti, kad būtų išspręstos esamos problemos mūsų tarpusavio santykiuose", sakė generolas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.