aA
Protestuodami prieš įsigaliojusį naują Kalėjimų įstatymą, Estijoje bado streiką paskelbė penkių kalėjimų kaliniai. Tai didžiausia iš kada nors šalyje vykusių tokio pobūdžio akcijų.
Handcuffs
Daugiausia streiko dalyvių, atsisakiusių maisto, yra didžiausiame Estijoje Muru kalėjime. Čia rytą atsisakė valdyti dauguma kalinių. Talino kalėjime bado streike dalyvauja 389 žmonės, Centriniame kalėjime - 54, Rumu - 318, Emario kalėjime - 231 žmogus, pranešė Teisingumo ministerijos sekretorius spaudai.

Pasak Muru kalėjimo direktoriaus Viktoro Jeliseikino, streikininkai tvarkos nepažeidė, atėjo į valgyklą, bet maisto nelietė.

Direktoriaus įsakymu kalėjime paskelbta ypatingoji padėtis, uždrausta lankytis sporto salėje ir bibliotekoje, nutrauktas buvimas darbo vietose ir mokymo klasėse.

Pagal nuteistųjų skaičių 100-tui tūkstančių gyventojų Estija įeina į pirmąjį Europos šalių dešimtuką ir į pirmąjį pasaulio šalių trisdešimtuką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.