aA
Windows Seniai kamuoja vienas neišsprendžiamas klausimas: naršyklė “IE 5.5” rodo puslapius su lietuviškais rašmenimis, bet spausdinant (HP LaserJet6P) vietoj lietuviškų raidžių atsispaudžia "hieroglifai". Tas pats vyksta ir “Microsoft Word” programoje. Bandžiau perrašyti spausdintuvo tvarkykles. Nepadėjo.
Tokia problema tikrai egzistuoja “Windows” operacijų sistemoje naudojant “Hewlett Packard” “LaserJet” serijos spausdintuvus. Nežinia, kas dėl to kaltas, nes nepriklausomai nuo to, ar naudojamas standartinė Windows tvarkyklė (driver) tokiam spausdintuvui, ar įdiegta gamintojo pateikta programinė įranga, problema išlieka: dažniausiai spausdintuvas nespaudina 'š' raidės, bet kartais ir vietoje kitų lietuviškų raidžių yra spausdinami neaiškūs simboliai.

Problemą galima išspręsti spausdintuvo tvarkyklę taip, “TrueType” šriftai būtų siunčiami ne tiesiogiai, bet prieš tai paversti grafika. Spausdintuvo tvarkyklės programose reiktų ieškoti parametro “Print TrueType as Bitmap” arba “Send TrueType as Bitmap” ir jį aktyvuoti. Toks pakeitimas nežymiai sumažins spausdinimo efektyvumą, tačiau panaikins klaidas spausdinant lietuvišką tekstą.

Su informacinėmis technologijomis bei internetu susijusius klausimus siųskite adresu QA@delfi.lt.

ALNOS mokymo centras