aA
Vartai. Pikas. Veiksmas. Valdžia. Globa. Pergalė. Palaiminimas. Efektyvumas. Aktyvi pagalba. Šią Runą atitinka Vėžio ženklas. Malonu prisijungti prie to, prie ko jungiasi dauguma. Tai įprasta ir sveika. Bandos jausmas tarsi genetinis stereotipas sėdi žmoguje ir nuolatos šnabžda: "Neik, ten tavęs nešaukia, ten ne tavo vieta, tu nesuprasi, ir apskritai, viso to nėra."
Trečia Runa
Trečia Runa
Mantinės reikšmės

Situacija: nebyli malda.

Iššūkis: laiminti savo likimą.

Perspėjimas: smerkimas tik pakenks.

Nurodymas: žiūrėti iš šalies.

Patarimas: atsiminti, kokios yra susidariusios situacijos priežastys.

Paguoda: neprisirišdami prie praeities, mes įgyjame naują energijos šaltinį.

Simbolinis laukas

Ezoterizmas todėl ir vadinamas ezoterizmu, kad jis nėra prieinamas visiems žmonėms. Ir natūralu, kad ezoterinė draugija - tai visiškai kiti bendravimo principai, kita moralė, kiti veiksmai.

Trečioji Runa simbolizuoja ezoterinius Vartus, per kuriuos praeiti ar ne - kiekvieno iš mūsų asmeninis pasirinkimas, valia ir atsakomybė. Niekas kitas šio pasirinkimo negali nei primesti, nei reikalauti, kadangi tai yra grynai dvasinis prigimtinis pasirinkimas.

Tai pripažinimas, kad tam tikri išgyvenimai ar pojūčiai yra realybė. Tai grynai moralinis pasirinkimas, todėl dairytis į kitus ar bandyti rasti logiškus argumentus yra neteisinga, nes kasdienybės logika prieštarauja bandymams praeiti pro šiuos vartus.

Visi ezoteriniai mokymai byloja apie žmogaus sugebėjimą įveikti šią prarają. Taip pat reikia turėti omeny, kad atgal peršokti negalima. Teks gyventi naujoje realybėje ir vadovautis kitais principais. Išoriškai tie nauji principai neprieštarauja socialinėms normoms, bet vidinė esmė - visai kita.

Peršokęs į kitą pusę žmogus tampa visai kitoks: jis supranta, kad būtent tas kitas krantas ir kuria šio pasaulio realybę, nors ten visai nedaug žmonių. Kai kurie žmonės šuoliui ruošiasi ilgus metus, kiti nueina sau, pajutę vidinių jėgų stoką.

Pavojinga stovėti ant abiejų krantų. Pavojinga gyventi ezoterinėje doktrinoje ir bandyti rasti patvirtinimą sociume. Tai baigiasi nuopuoliu.

Vartai į džiaugsmo pasaulį atsiveria tik po to, kai mes išanalizuojame savo šešėlį. Peršokti per prarają galime tik tad, kai iš tiesų atsikratome blogio ir sunkumo, kuris traukia mus žemyn.

Būrėja Jurga