aA
Daugiau kaip milijonas balsavimo biuletenių ketvirtadienį gabenami į griežtai policijos saugomą Floridos sostinės Talahasio teismo pastatą. Jais remdamasis, teismas spręs respublikonų kandidato Džordžo Bušo (George Bush) ir jo priešininko demokrato Alo Goro (Al Gore) ginčą dėl JAV prezidento posto.
Elections
Teismas trečiadienį pritarė respublikonų reikalavimui atgabenti į teismą visus, o ne tik 14 tūkst. ginčytinų balsavimo lapelių iš Palm Byčo ir Majamio Deido apygardų. Šis sprendimas yra smūgis A.Gorui (Al Gore), kuris ragina kiek galima greičiau perskaičiuoti ginčytinus balsus.

Dėžės su balsavimo biuleteniais turi pasiekti Talahasį iki penktadienio vakaro vietos laiku. Teisėjas šeštadienį yra paskyręs skundo, kuriuo A.Goras (Al Gore) užprotestavo oficialiai paskelbtą Dž.Bušo (George Bush) pergalę Floridoje, nagrinėjimą.

Dž.Bušas (George Bush) valstijoje nugalėjo A.Gorą (Al Gore) tik 537 balsų persvara. Perskaičiavus balsus Palm Byčo apygardoje, A.Goras gavo papildomai 188 balsus, tačiau tai oficialiai nepripažinta. Abi pusės trečiadienį tęsė pasiruošimą perimti prezidento postą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.