aA
Vyriausybės nutarimas teikti Seimui Tabako kontrolės įstatymo pataisą - atidėti tabako reklamos draudimą iki 2004 metų sausio 1 dienos - atgaivintų reklamos rinką.
Šiemet gegužę buvusiam Seimui uždraudus tabako reklamą, buvo suvaržytos reklamos ūkio subjektų verslo galimybės ir dėl šito sumažėjo valstybės iš šio verslo gaunamos pajamos, daro prielaidą Rolando Pakso Vyriausybė.

“Veidas” atliko tyrimą, remiantis kuriuo išaiškėjo, kad tiek firmos importuojančios tabaką, tiek tabako gamintojos ketina reklamai išleisti apie 30-45 mln. Lt. Tiesa, oficialiai firmos dar nenori sakyti konkrečių skaičių.

Kiek anksčiau Seimo narys nuosaikusis konservatorius Kęstutis Skrebys buvo išsakęs nuomonę, kad reklamos uždraudimas buvo naudingas pačioms tabako gamintojoms ir importuotojoms - užuot, besivaržiusios reklamuodamos savo produkciją, jos sutaupytus milijonus galėjo panaudoti savo reikmėm.

Tai komentuoja:

Raimondas Šeštakauskas Tarptautinės reklamos asociacijos Lietuvos skyriaus direktorius, Baltijos televizijos Žinių tarnybos vadovas

Arimantas Juvencijus Raškinis Buvęs Seimo narys, krikščionis demokratas

Salomėja Girijotienė Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos patarėja