aA
Panevėžyje pirmadienį, kaip įtariama, nusižudė buvęs Panevėžio policijos vadovas Vladimiras Kudijanovas. Manoma, kad 50-metis V.Kudijanovas nusišovė savo namuose šūviu iš vardinio pistoleto. Šį savižudybė pratęsė kruvinų ir mįslingų mirčių seriją Panevėžyje.
Vladimiras Kudijanovas
Vladimiras Kudijanovas
Praėjusį penktadienį vietos dienraštyje buvo paskelbtas pranešimas, neva V.Kudijanovas knygyne bandė pavogti knygą.

Tiriama, ar ši informacija nepastūmėjo buvusio pareigūno į savižudybę.

Pasak Policijos departamento atstovo spaudai, buvusio komisaro žmona apie 15 val. paskambino Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budėtojams ir pranešė, kad negali patekti į savo butą Dainavos gatvėje.

Į pagalbą nuvykęs policijos ekipažas nustatė, kad buto durys užrakintos iš vidaus.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai išdaužė lango stiklą ir apie 15 val. 30 min. pateko į vidų.

Virtuvėje ant grindų buvo rastas V.Kudijanovo lavonas su šautine žaizda galvoje. Šalia buvo rastas vardinis pistoletas "ČZ 75C".

Vardinį pistoletą 1997 metų spalio 1 dieną tuometiniam Panevėžio vyriausiajam policijos komisarui įteikė tuometinis vidaus reikalų ministras Vidmantas Žiemelis. Vardiniu ginklu V. Kudijanovas buvo apdovanotas už pavyzdingą tarnybą.

V.Kudijanovas Panevėžio policijai vadovavo porą metų - nuo 1997 metų sausio 17 dienos iki 1999 metų spalio 19 dienos.

Pernai jis buvo išleistas į pensiją. Iki paskyrimo į Panevėžį V. Kudijanovas dirbo Šilutės rajono policijos komisariato komisaru.

Pastaruoju metu V. Kudijanovas dėstė Kauno technologijos universiteto Panevėžio filiale.

Lapkričio pradžioje buvo nužudyta Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Vida Kazlauskaitė ir Pasvalio policijos inspektorius Sergejus Piskunovas. Jų žudikai dar nerasti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.