aA
Prezidentas Valdas Adamkus mano, kad žiniasklaida pernelyg laisvai interpretavo jo kritines pastabas premjerui Andriui Kubiliui.
BNS žiniomis, penktadienį rytą V. Adamkus paskambino Vyriausybės kancleriui Petrui Auštrevičiui ir paprašė nekreipti dėmesio į spaudos publikacijas apie šalies vadovo požiūrį į Vyriausybės darbą.

Pasak BNS šaltinių, tokius prašymus dėl žiniasklaidos pranešimų prezidentas išsako nebe pirmą kartą.

Kancleris P. Auštrevičius BNS korespondentui patvirtino kalbėjęs su prezidentu.

"Tai buvo pokalbis apie spaudos interpretacijas dėl mūsų susitikimo Prezidentūroje", sakė jis.

Penktadienį dienraščiai tokiose publikacijose, kaip "Virš premjero galvos tvenkiasi debesys" ar "Prezidentui nusibodo premjero pažadai", teigė, kad iki pastarojo meto tvirtai A. Kubiliaus veiklą rėmęs prezidentas ima ja nusivilti.

Pasak dienraščių, pirmą kartą rimtai dabartinės Vyriausybės darbą šalies vadovas kritikavo per ketvirtadienį vykusį susitikimą su premjeru, kuriame dalyvavo ir P. Auštrevičius.

Pasak P. Auštrevičiaus, penktadienį telefonu V. Adamkus teigė matąs didžiulį skirtumą tarp to, kas pasakyta spaudoje, ir jo nuostatų.

"Mes esame apsisprendę bendradarbiauti ir dirbame bendram labui, tos spaudos interpretacijos, prezidento teigimu, neatitinka tikrovės", pabrėžė P. Auštrevičius.

Balandžio pabaigoje Seime skaitydamas metinį pranešimą, prezidentas V. Adamkus, daugelio politikų nuomone, aiškiai parėmė V. Kubiliaus kabineto darbą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.