aA
Čekijos dienraštis "Lidove noviny" lapkričio 25 dieną išspausdino interviu su Stanislavu Šuškevičiumi apie SSRS žlugimą, Baltarusijos nepriklausomybę, taip pat šiuolaikinius santykius su Rusija ir jungtinės Baltarusijos opozicijos veiklą.
"Rusija su mumis elgiasi labai ciniškai", pareiškė buvęs Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas. "Ji Baltarusija domisi kaip savo kolonija vakarų pasienyje. Rusijos nevalstybinė Užsienio ir gynybos politikos taryba aiškiai suformulavo tikslus. Girdi, Baltarusijoje stiprėja tautinė savimonė, todėl būtina kuo aktyviau finansuoti integracijos procesą, nes vėliau susijungimas kainuos kur kas brangiau".

Į naujojo Rusijos lyderio Vladimiro Putino politiką kuriant "veiksmingą valstybę" S. Šuškevičius žiūri kritiškai: "Kas tai yra veiksminga valstybė? Ką jis turi galvoje: liberalią ekonomiką, socialinę valstybę? Aišku viena. Putinui nepatinka stiprūs regionai. Jis visomis priemonėmis stengiasi įtvirtinti savo valdžią".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.