aA
Murmansko srityje (Rusijos Šiaurėje) statant naują žinomo režisieriaus Aleksejaus Balabanovo filmą "Pasaulio pakrašty" žuvo pagrindinio vaidmens atlikėja Tujara Svinobajeva.
Kaip agentūrai "Interfax" penktadienį pranešė Murmansko srities Vyriausioji vidaus reikalų valdyba, tragedija įvyko lapkričio 21 dieną kelio Umba-Kandalakša kelio ruože.

Filmo operatoriaus Sergejaus Astachovo vairuojamas džipas, kuriuo važiavo dar keturi žmonės, tarp jų T. Svinobajeva ir 5-metis A. Balabanovo sūnus, pateko į avariją.

Aktorė buvo sunkiai sužalota ir po trijų valandų mirė vietos ligoninėje, nukentėjo ir režisieriaus sūnus. Murmansko srities prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą dėl T. Svinobajevos mirties fakto.

Filmas apie raupsuotųjų koloniją buvo sukamas Baltosios jūros pakrantėje, netoli Kandalakšos. Šiuo metu filmavimo darbai nutraukti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.