aA
Buvęs Jugoslavijos prezidentas Slobodanas Miloševičius turės atsakyti už savo vaidmenį Balkanų karuose, tačiau artimiausiu metu jis nebus išduotas JTO karo nusikaltimų tribunolui, trečiadienį pareiškė Jugoslavijos užsienio reikalų ministras Goranas Svilanovičius.
Slobodan Milosevic
Slobodan Milosevic
Per Sarajeve surengtą spaudos konferenciją G.Svilanovičius pabrėžė, kad Vyriausybė šiuo metu laikosi pozicijos, jog nebus jokio išdavimo.

JTO tarptautinis karo nusikaltimų tribunolas pernai pateikė S.Miloševičiui kaltinimus dėl žiaurumų, kuriuos jo saugumo pajėgos įvykdė prieš Kosovo provincijos etninius albanus. Siekiant sustabdyti represijas, Šiaurės Atlanto sutarties organizacija (NATO) pavasarį pradėjo ir 77 dienas tęsė oro karą prieš Serbiją.

Anot Jugoslavijos užsienio reikalų ministro, S.Miloševičius turės atsakyti už sprendimus, kuriuos priėmė dėl karų Kroatijoje ir Bosnijoje, taip pat už abiejų valstybių ir Jugoslavijos žmonių kančias. Buvęs prezidentas turės asmeniškai atsakyti artimiausiais mėnesiais ir metais, sakė G.Svilanovičius. Anot jo, į klausimą, ar S.Miloševičius bus perduotas JTO tribunolui, bus atsakyta ateityje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.