aA
Kalnuotame Čečėnijos rajone pasieniečiai sekmadienį įnirtingai grūmėsi su čečėnų kovotojų būriu, šeštadienį įsiveržusiu iš Gruzijos teritorijos, pranešė Rusijos federalinės pasienio tarnybos spaudos centras.
Pasak jo, mūšyje penki pasieniečiai žuvo, trys buvo sužeisti. Tarp žuvusiųjų - manevravimo grupės viršininkas papulkininkis Eduardas Ladyginas ir pasienio užkardos vadas majoras Sergejus Popovas.

Dabar šiame rajone veikia jungtinės kariuomenės grupuotės ir grupuotės "Siena" aviacija. Į pagalbą pasieniečiams skuba pastiprinimas iš Šiaurės Kaukazo pasienio tarnybos regioninės valdybos rezervo.

Šeštadienį ryte Kerigo tarpukalnėje Itum Kalino būrio pasieniečiai aptiko ginkluotą kovotojų grupę, kuri mėgino prasiveržti iš Gruzijos teritorijos.

Itum Kalino rezervinių dalinių, kuriuos rėmė Jungtinės federalinių pajėgų grupuotės aviacija, pajėgomis buvo blokuoti galimi čečėnų kovotojų atsitraukimo keliai.

Įsibrovėliai dar dieną mėgino pralaužti žiedą, tačiau patyrė nuostolių: tarp jų yra žuvusiųjų ir sužeistųjų. Susirėmimo vietoje pasieniečiai perėmė keletą zenitinių raketų kompleksų, rankinių prieštankinių kulkosvaidžių ir kitos karinės amunicijos.

Kai kuriais duomenimis, šis būrys, perėjęs sieną iš Gruzijos, turi iki 60 kovotojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.