aA
Kalbėdamas per iškilmingą paradą Karinio jūrų laivyno dienos proga ir komentuodamas galimybę, kad Lietuva ir Lenkija įves vizų režimą Kaliningrado srities gyventojams, Rusijos gynybos ministras Sergejus Ivanovas pareiškė: "Visi gerai žino problemą, susijusią su Europos Sąjungos (ES) plėtra ir galimu tranzitinių vizų įvedimu Rusijos piliečiams, norintiems vykti į Kaliningradą ir iš jo".
Lietuvos ir Rusijos siena
© DELFI
"Mums tokia klausimo traktuotė nepriimtina, taip pat ir žmogaus teisių požiūriu", - pareiškė ministras.

"Baltijos laivynas kaip turėjo, taip ir turės svarbią karinę strateginę reikšmę regione", - pareiškė jis sekmadienį. "Baltijos laivynas įgalina kontroliuoti Baltijos jūrą, daryti poveikį čia vykstantiems kariniams politiniams procesams, garantuoti Kaliningrado srities gynybą iš išorės".

"Apskritai, - pabrėžė ministras, - laivynas vykdys perdėm gynybinę, neagresyvią funkciją šalies saugumui užtikrinti". S.Ivanovas taip pat išreiškė nerimą dėl Baltijos šalių siekio stoti į NATO. "Besiformuojanti tarptautinė padėtis akivaizdžiai nepadeda stiprinti saugumo Baltijos regione", - pareiškė ministras.

Pasak jo, neigiamą įtaką padėties raidai daro "kai kurių valstybių, kurios, skirtingai nei likusios bloko narės, nėra Įprastinių ginkluotųjų pajėgų Europoje sutarties dalyvės, planai įstoti į NATO".

"Dėl to prie Rusijos sienų gali atsirasti nekontroliuojama zona, savotiška juodoji teisinė skylė, kur negalios jokie Aljanso pajėgų ir technikos dislokavimo apribojimai", - pareiškė S.Ivanovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.