aA
Kirgizijoje poilsiaujantis pirmasis Rusijos prezidentas Borisas Jelcinas, Kirgizijos ir Kazachstano vadovai Askaras Akajevas ir Nursultanas Nazarbajevas šeštadienį ketina dalyvauti liaudies šventėje.
Borisas Jelcinas
Šventė vyks Son Kulio, aukštikalnių ežero (3016 metrų virš jūros lygio), pakrantėje, maždaug už 400 km į šiaurę nuo Biškeko. Svečiams priimti ant ežero kranto pastatyta 200 jurtų, kurių viena specialiai paruošta aukštiems svečiams.

Planuojama, kad B.Jelcinas, A.Akajevas ir atostogaujantis N.Nazarbajevas stebės tradicines žirgų sporto varžybas, taip pat dalyvaus liaudies puotoje, kur ragaus kumyso ir tradicinių avienos patiekalų, taip pat arklienos. Kirgizijoje tai delikatesai.

Šeštadienį vakare aukštieji svečiai planuoja grįžti į rezidenciją prie Isyk Kulio.

Į šventę B.Jelcinas, A.Akajevas ir N.Nazarbajevas atskris anksti ryte šeštadienį iš valstybinės rezidencijos prie Isyk Kulio ežero, kur penktadienį vyko jų neformalus susitikimas. B.Jelcinas į Maskvą grįžti planuoja sekmadienį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.