aA
Izraelio kareiviai penktadienį per reidą Gazos mieste susprogdino kelis pastatus, kuriuose, kaip jie tvirtina, palestiniečiai gamino raketas. Reidas buvo pirmasis šiame rajone nuo antradienio raketų smūgio, kurio metu žuvo aukšto rango palestiniečių kovotojas ir dar 14 žmonių.
Israel
Palestiniečių saugumo pareigūnai sakė, kad per penktadienio reidą, kuris tikriausiai reiškia, kad Izraelis nepaisydamas kritikos ir toliau nevengs operacijų Gazoje, buvo sužeisti keturi palestiniečiai.

Reido metu nugriaudėjo trys galingi sprogimai, o kiek vėliau tankai atsitraukė atgal į Izraelio okupuotą teritoriją už trijų kilometrų.

Armija nurodė, kad susprogdintuose pastatuose buvo gaminamos raketos "Qassam" ir kad pastarosiomis dienomis į Izraelio objektus netoli Gazos Ruožo buvo paleista dešimtys minosvaidžio minų ir raketų.

Kelios valandos po pastatų susprogdinimo palestiniečiai į Izraelio autobusą netoli žydų Necarimo gyvenvietės Gazos Ruože paleido prieštankinę raketą, pranešė gelbėtojai. Transporto priemonė apgadinta, bet žmonės nenukentėjo.

Vakarų Kranto Kalkilijos mieste, Izraelio kareiviams darant kratas kovotojų namuose, nušautas palestinietis, į kurį, kaip sakė jo giminaitis, pataikė atsitiktinė kulka.

Pranešime apie reidą Gazoje armija rašė: "Tuose trijuose pastatuose buvo 22 raketų dirbtuvės. Izraelio kareiviai jas susprogdino. Tai buvo kontroliuojamas sprogdinimas ".

Griuvėsius apžiūrinėjęs vieno pastato savininkas Ramzi Abu Labenas neigė, kad čia buvo gaminamos raketos "Qassam".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.