aA
Stovyklaudami Lietuvos ir Latvijos jaunuoliai susipažins su humanitarinių organizacijų veikla, pabėgėlių teise bei pagrindinėmis žmogaus teisėmis. Tarptautinės stovyklos "Jaunimo humaniškumo kelionė" vyksiančios tiek Lietuvoje, tiek ir Latvijoje organizatoriai tikisi, kad čia jaunimas susipažins su humanitarinių organizacijų veikla bei patys pradės savanorišką veiklą.
Liepos 29 - rugpjūčio 4 dienomis Latvijoje ir rugpjūčio 5 - 11 dienomis Lietuvoje vyksiančią stovyklą organizuoja Lietuvos ir Latvijos Raudonojo Kryžiaus draugijos.

Pasak Raudonojo Kryžiaus (RK) draugijos pranešimo, šia stovykla s iekiama atkreipti visuomenės dėmesį į šiuolaikines ginkluotų konfliktų sąlygojamas humanitarines problemas, susijusias su naudojamais ginklais, kariavimo būdais, neteisėtu RK emblemos naudojimu, migracija ir prieglobsčio teise.

Stovykloje taip pat bus siekiama skatinti pagarbą žmogaus gyvybei ir orumui bei pakantumą kitos tautos, rasės, tikėjimo žmonėms, užkirsti kelią visuomenės ksenofobijai.

Stovykloje jaunimas diskutuos, mokinsis, o taip pat statys spektaklį, kurį vėliau žada rodyti Daugpilyje, Ilukstėje, Tukume, Mažeikiuose, Palangoje ir Telšiuose.

RK draugija liepos mėnesį jau organizavo Lietuvos aukštųjų mokyklų studentams skirtą Pabėgėlių teisės vasaros mokyklą bei vasaros stovyklą pabėgėlių vaikams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.