aA
Klaipėdos miesto taryba penktadienį išrinko šešis miesto garbės piliečius, kurie bus iškilmingai pagerbti, kitą savaitę minint uostamiesčio 750-ąjį gimtadienį.
Klaipėdos uosto švyturys
© BNS foto
Garbės piliečių regalijos jiems bus įteiktos per iškilmingą miesto tarybos posėdį rugpjūčio 1-ąją Dramos teatre. Iškilmėse bus pagerbti ir dar keturi anksčiau išrinkti miesto garbės piliečiai.

Klaipėdos miesto tarybos sprendimu garbės piliečio vardas suteiktas istorikui, muziejininkui, rašytojui, buvusiam ilgamečiam Lietuvos jūrų muziejaus vadovui Aloyzui Každailiui - už nuopelnus Klaipėdos kultūrai ir mokslui, istorikui Jonui Tatoriui - už ypatingus nuopelnus miesto kultūrai, Lietuvos nusipelniusiam treneriui, Klaipėdos vicemerui Narsučiui Dumbauskui - už ypatingus nuopelnus Lietuvos ir Klaipėdos miesto sportui, Seimo nariui Valentinui Greičiūnui - už nuopelnus Klaipėdos miestui, jo pramonei ir mokslui, bendrovės "Klaipėdos Smeltė" generaliniam direktoriui Martinui Gusiatinui - už nuopelnus Klaipėdos miestui, jo pramonei ir mokslui, ir Liubeko miesto prezidentui Peteriui Oertlingui - už vaisingą bendradarbiavimą ir ilgalaikę paramą Klaipėdos miestui.

750-ąjį įkūrimo jubiliejų Klaipėda minės ir švęs rugpjūčio 1-4 dienomis. Tikimasi, kad miestą tomis dienomis aplankys per 0,5 mln. svečių. Klaipėdą pasveikinti atvyks Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Lietuvos prezidentai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.