aA
Graikijos pasienio tarnyba sulaikė 7 lietuvius ir 2 latvius, kurie savo turistiniuose automobiliuose-furgonuose vežė 54 nelegalius migrantus. Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos spaudos skyriaus vedėja Daiva Rimašauskaitė BNS sakė, kad visi sulaikytieji yra kauniečiai - 4 vyrai ir 3 moterys nuo 22 iki 47 metų amžiaus.
Handcuffs
Vienas vyras ir viena moteris turi tą pačią pavardę, todėl gali būti, kad jie yra sutuoktiniai.

Lietuviai ir jų bendrininkai buvo sulaikyti trečiadienį 7 val. ryte prie greitkelio Suflios-Aleksandropulis 11 kilometre.

Sulaikytieji laikomi uždaryti areštinėje.

Apie sulaikytus nelegalų gabentojus Lietuvos ambasadą Graikijoje informavo graikų pasienio apsaugos tarnyba. Sulaikytieji Lietuvos piliečiai pagalbos į diplomatus kol kas nesikreipė.

Tarp lietuvių vežtų 54 nelegalių migrantų 48 buvo irakiečiai, trys - Afganistano piliečiai, vienas egiptietis, vienas Pakistano gyventojas ir vienas palestinietis. Į Graikiją juos per Evros upę perkėlė turkas kontrabandininkas.

Keturi lietuvių vairuojami furgonai, priklausantys vienai Vokietijos automobilių nuomos bendrovei, buvo konfiskuoti.

Lietuviai prieš teismą stos Aleksandropulio mieste. Įrodžius kaltę, jie gali būti nuteisti didele laisvės atėmimo bausme.

Tai ne pirmas atvejis, kai Graikijoje, įtarus nelegalų gabenimu, sulaikomi Lietuvos piliečiai. Jie jau atlieka bausmę šios šalies kalėjimuose.

Prieš pora savaičių šioje valstybėje už nelegalių asmenų gabenimą kalėti 10 metų buvo nuteistas jachtos kapitonas iš Didžiosios Britanijos.

Graikija, kaip ir kitos Europos Sąjungos valstybės, griežtai kovoja kova su nelegalia migracija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.