aA
Daugėja apsinuodijusių Klaipėdos rajono kavinės "Voro užeiga" lankytojų. Be to, atlikę tyrimus, medikai nustatė didelę kavinės aplinkos taršą. Jau nustatyta, kad bendrovės "A.Jonikas ir šeima" Ginduliuose įsikūrusiame bare "Voro užeiga" liepos 19-20 dienomis viešėję 34 lankytojai bei dviejų puotų dalyviai susirgo ūmiomis žarnyno ligomis.
Iš jų 17 hospitalizuoti, 17 gydomi ambulatoriškai. Penkiolikai ligonių, tarp jų - ir baro indų plovėjai - patvirtinta salmoneliozės diagnozė, BNS pranešė Klaipėdos visuomenės sveikatos centras (VSC).

Pasak VSC, ištyrus bare paimtus mėginius, atrasta žarnyno grupės bakterijų ir auksinio stafilokoko. Tai rodo didelę mikrobinę aplinkos taršą.

Tarp sunegalavusiųjų yra 2 vaikai ir du Vokietijos piliečiai.

Paaiškėjus, kad kavinės lankytojai apsinuodijo maistu, šį pirmadienį buvo uždaryta "Voro užeigos" virtuvė.

Valstybinė maisto ir veterinarijos Klaipėdos skyriaus tarnyba, patikrinusi kavinės veiklą, rado šiurkščių pažeidimų. Anot tarnybos viršininko pavaduotojo Virgilijaus Liepinio, nesilaikyta daugelio maisto higienos normų reikalavimų. Pažeistos produktų laikymo sąlygos, buvo maišomi švieži ir termiškai apdoroti produktai, nevykdyta terminio apdorojimo kontrolė.

Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės centro specialistai perspėja, kad visuomet, ypač karštuoju metų laiku, maisto ir kitus produktus vartoti reikia labai atsargiai, gerai termiškai juos paruošus, o pirkti juos reikėtų parduotuvėse, kur įrengti visi šaldymo įrenginiai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.