aA
Draudimo išmoka dėl trečiadienį įvykusios autoavarijos greitkelyje Vilnius-Klaipėda, kai autobusas įsirėžė į dirbančius kelininkus, preliminariais duomenimis, gali viršyti 400 tūkst. litų.
Pinigai
Kaip pranešė draudimo bendrovė "ERGO Lietuva", ERGO grupės bendrovė "Preventa" už autoįvykyje žuvusius du kelininkus išmokės 100 tūkst. litų įmonei "Kauno tiltai", kurioje jie dirbo.

Kiti 300 tūkst. litų bus sumokėti kaip kompensacijos nukentėjusiesiems avarijoje, draudimo išmokos už sudaužytus automobilius.

Autoįvykyje sužalotų "Kauno tiltai" darbuotojų draudimo kompensacijų dydis paaiškės pasibaigus gydymui, sulaukus gydytojų išvadų dėl patirtų traumų.

Avariją patyręs autobusas "Neoplan", važiavęs maršrutu Klaipėda - Vilnius, priklauso UAB "Klaipėdos autobusų parkas" ir yra apdraustas transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu bendrovėje "ERGO Lietuva" ir transporto priemonių draudimu bendrovėje "Preventa".

Galutinis įvykio žalos sureguliavimas ir draudimo išmokų dydis paaiškės, sulaukus Kauno rajono tardymo skyriaus nutarties, kurioje turėtų būti įvardytos šio autoįvykio priežastys.

Trečiadienį greitkelyje keleivinis autobusas įsirėžė į kelininkų mašiną ir mirtinai sužalojo du dirbusius darbininkus, taip pat žuvo autobuso vairuotojas. Dar du kelininkai ir antrasis autobuso vairuotojas gydomi KMU klinikose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.