aA
Kaltu prisipažinęs Brazilijos žudikas maniakas, kuris 1998 metais parke išprievartavo ir nužudė 11 jaunų moterų, per paskutinįjį iš trijų jo teismo procesų buvo nuteistas kalėti 121 metus, ketvirtadienį pranešė teismo pareigūnai.
Prison
Pasiuntinuku dirbęs Francisco de Assis Pereira, pagarsėjęs kaip "parko maniakas", trečiadienį vakare buvo pripažintas kaltu pagal penkis kaltinimo punktus dėl nužudymo. Per anksčiau vykusius du teismo procesus F.A.Pereirai jau buvo skirta 147 metų įkalinimo bausmė.

Tačiau iš jam kalėti skirtų 268 metų F.A.Pereira nelaisvėje praleis tik 30 - ilgiausią Brazilijos įstatymų leidžiamą įkalinimo laiką. Brazilijoje netaikoma mirties bausmė.

Nors F.A.Pereira prisipažino padaręs nusikaltimus, jo advokatai tvirtina, kad jį kankina depresija, ir geriau būtų paguldžius jį į psichoneurologinę ligoninę nei laikius kalėjime.Teismas F.A.Pereira pripažino pakaltinamu.

Kruvinus nusikaltimus San Paulo Estado parke F.A.Pereira įvykdė apsimetęs madų fotografu. Jis nusiviliodavo aukas į nuošalias vietas neva asmeniniam "kadrui", kur merginas išprievartaudavo ir pasmerkdavo mirčiai.

Nors Brazilijoje nusikalstamumas didelis, "parko maniako" byla sukrėtė visuomenę, kuri paprastai nebekreipia dėmesio į su narkotikais ir gangsterių grupuotėmis susijusius nusikaltimus, bet negali likti abejinga sadistiškoms žudynėms.

1998-aisiais sulaikytas F.A.Pereira kalėjime jau praleido ketverius metus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.