aA
Ketvirtadienio naktį Joniškio rajone pasieniečiai sulaikė 10 tūkstančių iš Latvijos perneštų kontrabandinių cigarečių pakelių ir du dviračiais jas gabenusius lietuvius.
Cigarettes
Kaip informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), Šiaulių rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai netoli Joniškio rajono Puikių kaimo buvo surengę pasalą. Pasieniečių operatyvininkai stebėjo atvirą vietovę netoli sienos su Latvija, kuri šioje vietoje eina laukais.

Apie 1 val. VSAT pareigūnai užfiksavo, kad iš Latvijos per sieną buvo perneštas krovinys, kurį jau Lietuvoje keli asmenys sukrovė ant dviračių ir pajudėjo lauko takeliu į šalies gilumą.

Pasaloje buvę pasieniečių operatyvininkai maždaug už 800 metrų nuo sienos sulaikė du dviračius stūmusius Joniškio rajono gyventojus - 43 ir 23 metų vyrus. Dar trys tokiu būdu kontrabandą gabenę asmenys metė dviračius ir paspruko atgal į Latviją - jų sulaikymą apsunkino tai, kad minėta vietovė visiškai atvira ir jie galėjo iš anksto pastebėti pasieniečius. Apie įvykį Šiaulių pasieniečiai nedelsiant pranešė kolegoms Latvijoje.

Iš viso ant penkių dviračių buvo pritvirtinta 20 dėžių cigarečių "Sovereign Classic" - po 4 dėžes ant kiekvieno. Sprendžiant iš užrašų, šie 10 tūkstančių cigarečių pakelių be banderolių pagaminti Didžiojoje Britanijoje.

Kontrabandininkai dviračiais naudojosi tam, kad nereikėtų po vieną nešioti dėžių nuo sienos iki kelio.

Įvykį tiria VSAT Šiaulių rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.