aA
Per pastarąjį mėnesį Seimo valdyba septynis kartus komandiravo parlamentarus į įvairius renginius visoje Europoje.
Kaip tik dabar Briuselyje, NATO būstinėje, lankosi bene didžiausia naujų Lietuvos Seimo narių grupė - 13 asmenų. Kartu su jais ten pat vieši trys Seimo kanceliarijos Tarptautinių ryšių skyriaus darbuotojai. Seimo valdyba nusprendė visiems jiems išmokėti 30 procentų dienpinigių apsilankymo Belgijoje laikotarpiui.

Abejotinos išlaidos

Iš viso apmokamomis komandiruotėmis iki šiol pasinaudojo per dvi dešimtis Seimo narių. Dažniausiai vykstama į labai svarbius renginius. Pavyzdžiui, praėjusį savaitgalį Seimo nariai Alvydas Medalinskas, Rasa Juknevičienė ir Gediminas Kirkilas komandiruoti į Berlyne vykstančią NATO Parlamentinės asamblėjos 46-ąją sesiją, kurioje nuspręsta Lietuvą rekomenduoti narystei NATO 2002 metais.

Lietuvos parlamentarams buvo apmokėtos visos kelionės išlaidos.

Bet ne visada iš valstybės biudžeto apmokamos komandiruotės yra į tokio aukšto lygio renginius. Todėl jos ir sukelia tam tikrų abejonių.

Pavyzdžiui, spalio pabaigoje Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas A.Medalinskas tris dienas lankėsi Italijos Fraskačio mieste. Čia jis dalyvavo Vakarų Europos Sąjungos Asamblėjos Technologijų ir oro erdvės komiteto posėdyje.

Šis Seimo nario apsilankymas Italijoje Lietuvos valstybei kainavo beveik 4 tūkstančius litų. Apčiuopiamų rezultatų jis bent kol kas nedavė.