aA
Sprogus šokoladinio kremo indelyje paslėptam sprogmeniui, Italijos šiaurės gyventojai sunerimo, kad tai - naujas nusikaltėlio maniako išpuolis. Ligi šiol nesučiuptas nusikaltėlis jau anksčiau yra slėpęs savo bombas maisto produktų pakuotėse.
Šįkart sprogimo auka vos netapo 35 metų namų šeimininkė Pamela Martinelo iš Pordenonės miestelio, esančio už 70 kilometrų į šiaurę nuo Venecijos. Antradienį ji parduotuvėje nusipirko šokoladinio kremo stiklainį, o namuose, mėgindama jį atidaryti, išgirdo įtartiną tiksėjimą. Išsigandusi ji spėjo prieš nugriaudint sprogimui išpulti iš namų, trečiadienį parašė laikraštis "Il Giornale".

Policijos pareigūnai uždarė parduotuvę, kurioje moteris pirko kremą, ir ieško kitų bombų.

Policija nustatė, kad tai - naujas vadinamojo Italijos Unabomberio (Unabomber) darbas. Nuo 1994 metų nežinomas asmuo šiame Italijos regione surengė kelis panašius sprogdinimus, o tris kartus jis sprogmenis slėpė savitarnos parduotuvėse. Kelis kartus sprogimai nugriaudėjo paplūdimiuose ir kapinėse. Per sprogimus keli žmonės buvo sunkiai sužeisti.

2000 metų lapkritį moteris parduotuvėje netoli Venecijos nusipirko majonezo indelį, kuris jai pasirodė keistai sunkus. Indelį ištyrus, jo viduje buvo rasta sprogmenų be sprogdiklio. Kelios dienos prieš tai Kordinjano miestelyje moteris neteko trijų pirštų, kai jos virtuvėje sprogo pomidorų padažo tūbelė. Tą patį mėnesį vienas darbininkas laiku pastebėjo, kad iš parduotuvėje pirkto kiaušinio kyšo įtartini laidai.

Iš viso policija tiria daugiau kaip 20 tokių incidentų. Atrodo, kad atsakomybė už visus juos tenka vienam žmogui. Maždaug 30-40 metų vyras Italijoje jau pakrikštytas Unabomberiu (Unabomber) pagal garsųjį amerikietį matematiką Tedą Kaščinskį, kuris daugiau kaip 18 metų terorizavo JAV, siuntinėdamas laiškus - bombas. Nuo jų žuvo trys žmonės ir daugiau kaip 20 buvo sužalota. 1998 metais jis buvo teisiamas ir gavo laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.