aA
Trečdaliui Klaipėdos rajono kavinėje "Voro užeiga" maistu apsinuodijusiems lankytojams medikai nustatė salmoneliozės užkratą. Atlikę mikrobiologinius tyrimus, medikai nustatė, kad iš 27 užeigoje apsinuodijusių ligonių, 8 užsikrėtė salmonelioze.
Kaip trečiadienį pranešė Klaipėdos visuomenės sveikatos centras (VSC), praėjusį savaitgalį užeigoje vykusių dviejų puotų metu ūmiomis žarnyno užkrečiamomis ligomis susirgo 27 lankytojai, iš kurių 17 hospitalizuoti, 10 gydomi ambulatoriškai.

5 hospitalizuotiems ir 3 gydomiems ambulatoriškai asmenims nustatyta salmoneliozė. Tarp sunegalavusių yra 2 vaikai iki 15 metų amžiaus ir du Vokietijos piliečiai.

Nepatvirtintais VSC duomenimis, yra sergančių ir pavienių, pobūviuose nedalyvavusių asmenų, kurie liepos 20 dieną valgė kavinėje "Voro užeiga". Tikslesnę informaciją VSC tiksi gauti iš asmens sveikatos priežiūros įstaigų.

Paaiškėjus, kad kavinės lankytojai apsinuodijo maistu, šį pirmadienį buvo uždaryta "Voro užeigos" virtuvė.

Valstybinė maisto ir veterinarijos Klaipėdos skyriaus tarnyba, patikrinusi kavinės veiklą, rado grubių pažeidimų. Anot tarnybos viršininko pavaduotojo Virgilijaus Liepinio, nesilaikyta daugelio maisto higienos normų reikalavimų. Pažeistos produktų laikymo sąlygos, buvo maišomi švieži ir termiškai apdoroti produktai, nevykdyta terminio apdorojimo kontrolė.

Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės centro specialistai perspėja, kad visuomet, ypač karštuoju metų laiku, maisto ir kitus produktus vartoti reikia labai atsargiai, gerai termiškai juos paruošus, o pirkti juos reikėtų parduotuvėse, kur įrengti visi šaldymo įrengimai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.