aA
Berlyne posėdžiavusi NATO Parlamentinė Asamblėja (NATO PA) rekomendavo ne vėliau kaip 2002 metais į NATO pakviesti Rytų Europos demokratines valstybes, kurios siekia narystės Aljanse ir atitiks jos kriterijus. Tačiau antradienį priimtoje rezoliucijoje nėra įvardijamos šalys, kurios padarė didžiausią pažangą, siekdamos NATO narystės.
NATO
NATO
Balsavimui pateiktame rezoliucijos projekte tokiomis šalimis buvo nurodytos Lietuva, Slovėnija ir Slovakija. BNS žiniomis, JAV senatoriaus Williamo Rotho (Viljamo Roto) siūlymas įvardyti Lietuvą, Slovėniją ir Slovakiją, kaip šalis, kurios dėl savo pažangos turi būti rekomenduojamos priimti į Aljansą kitame plėtros etape, iš rezoliucijos buvo išbrauktos kai kurių šalių delegacijų, tarp jų - ir Estijos pastangomis.

Rezoliucijos projektui su W. Rotho rekomenduotomis valstybėmis sekmadienį pritarė įtakingas NATO PA Politikos komitetas. BNS žiniomis, tarp užregistruotų rezoliucijos pataisų buvo ir Estijos delegatų pasiūlymas rezoliucijoje įvardyti visas tris Baltijos valstybes, arba nepalikti nė vienos.

Turkijos delegatai primygtinai siūlė tekste įvardyti Rumuniją ir Bulgariją. Kaip BNS sakė Seimo laikinosios delegacijos NATO PA narė Rasa Juknevičienė, dėl rezoliucijos projekto buvo įsiplieskę daug ginčų. "Svarbu, kad mes buvome skanduojami - Lietuva, Slovėnija, Slovakija. To taip lengvai iš parlamentarų atminties neištrinsi", sakė R. Juknevičienė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.