aA
Afganistano pietryčiuose nukrito sąjungininkų sraigtasparnis, 8 kariai žuvo, dar 14 žmonių buvo sužeisti. Prieš avariją jo pilotas pranešė apie variklio gedimą. Tarptautinės saugumo paramos pajėgos (ISAF) skelbia, kad nukrito "American Chinook" sraigtasparnis. Sraigtasparnis nukrito "dėl netikėtų, nepaaiškinamų variklio gedimų, dėl kurių sraigtasparnis tapo nevaldomas".
Sraigtasparnis "Chinook"
Sraigtasparnis "Chinook"
© AFP/Scanpix
Per pastaruosius dvejus metu koalicinės ir NATO pajėgos Afganistane neteko kelių sraigtasparnių, tačiau manoma, kad iš jų tik vieną numušė sukilėliai.

"Tai nebuvo priešo ugnis, - sakė NATO Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) atstovas pulkininkas Tomas Collinsas. - Pilotas pranešė apie variklio gedimą. Esame įsitikinę, kad jis nebuvo numuštas".

Sraigtasparnis nukrito Šah Džojaus rajone, Zabulio provincijoje, Pakistano pasienyje. Pastaruoju metu šioje provincijoje suaktyvėjo Talibano kovotojai.

Talibano atstovas jau paskelbė, kad minėtasis sraigtasparnis buvo numuštas. Tačiau tokius pareiškimus Talibanas daro dažnai be jokio pagrindo.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.