aA
Neteisėtai kirtęs valstybės sieną su nelegaliu pasu, sulaikytas panevėžietis Romas Kuprinskas, kuris beveik 4 metus buvo ieškomas įtarus reketu "Svainijos" byloje.
R. Kuprinsko nebuvo tarp tų, kuriuos prekybos centro "Svainija" savininkas Rimas Okuličius gindamasis sužeidė šūviais iš pistoleto 1996 metų Kūčių vakarą. Tačiau jis buvo įsivėlęs į kitą konfliktą su parduotuvės svaininkais ir buvo ieškomas kaip įtariamasis reketo byloje.

Panevėžio apygardos prokuratūra nepranešė, kada ir kas sulaikė R. Kuprinską. Pasak prokuratūros pranešimo, Lazdijų rajono apylinkės prokuratūra R. Kuprinskui iškėlė baudžiamąją bylą ir prašys teismo suėmimo sankcijos. Po to suimtasis bus perduotas Panevėžio apygardos prokuratūrai.

1996 metų lapkričio 7 dieną chuliganiško išpuolio metu prie "Svainijos" parduotuvės R. Kuprinskas buvo prikibęs prie pirkėjo. Vienas parduotuvės bendrasavininkių Arūnas Stumbrys norėjo juos išskirti ir nukentėjo pats.

Už įsikišimą į konfliktą ir pranešimą pareigūnams apie turto prievartavimą iš R. Okuličiaus ir jo svainio A. Stumbrio reketininkai pareikalavo sumokėti 10 tūkst. JAV dolerių "baudą". Taip prasidėjo "Svainijos" reketo istorija, pasibaigusi šūviais Kūčių vakarą.

1996 metų gruodžio 24 dieną R. Okuličius savo parduotuvėje "Svainija" savigynai turėtu pistoletu "Beretta" nušovė keturis jį reketavusius asmenis ir keturis sužeidė. Trys iš jų pabėgo iš ligoninės ir iki šiol tebeieškomi. 1 metus ir 2 mėnesius tirta byla, atlikus tardymą, buvo sustabdyta, kol atsiras trys ieškomi to vakaro dalyviai, arba paaiškės nauji faktai ir aplinkybės.

Kartu su dabar jau nuteistais kalėti A. Paltanavičiumi, G. Muraška, A. Čiukšiu ir V. Petraičiu reketu kaltinamo R. Kuprinsko byla buvo išskirta į atskirą, kol atsiras kaltinamasis. Buvo įtariama, kad R. Kuprinskas slapstosi Rusijoje. Buvo paskelbta jo paieška.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.