aA
JAV valstybės sekretorė Condoleezza Rice šeštadienį atvyko į Bagdadą, nors apie šį vizitą nebuvo skelbta. Tuo tarpu Amerikos ir Irako pajėgos jau pradėjo saugumo operaciją Irako sostinėje.
Condoleezza Rice
Condoleezza Rice
© Reuters/Scanpix
"Jiems sekėsi gerai pradėti", - sakė C.Rice apie karinę operaciją, kurios lėktuvas prieš nusileisdamas pusvalandį suko ratus virš Bagdado.

"Bagdado saugumo planas tik pradedamas vykdyti ir, manau, svarbu suvokti, jog jis niekada nebuvo rengiamas vienai dienai ir bus įvykdytas per tam tikrą laiką", - sakė ji.

Tačiau policijos šaltiniai pranešė, kad šeštadienį šiauriniame Kirkuko mieste per dvigubą automobilių sprogimą judriame turguje žuvo mažiausiai 10 ir buvo sužeista 60 žmonių.

Policija sprogimo vietoje aptiko žmogaus galvą. Tai paskatino įtarimus, jog sprogimą galėjo sukelti savižudis, pranešė už tyrimą atsakingas policijos pareigūnas Rehmatas Niazis.

Sprogmenų diržo sukelta sprogimo banga dažnai nutraukia savižudžiui galvą.

JAV ambasada teigė, jog C.Rice vizito metu turėtų susitikti su įvairiais pareigūnais.

Pirmadienį diplomatė turi Jeruzalėje susitikti su Izraelio ministru pirmininku Ehudu Olmertu ir palestiniečių prezidentu Mahmoudu Abbasu.

Smurtas Bagdade sumažėjo, nes tūkstančiai JAV ir Irako karių plūsta į miestą, tačiau ramybė, greičiausiai, išsilaikys neilgai, kol sukilėliai įvertins situaciją, teigė JAV karių Bagdade vadas majoras generolas Josephas Filas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.