aA
Keliolikos pacientų organizacijų atstovai antradienį paprašė prezidento Valdo Adamkaus įtikinti Sveikatos apsaugos ministeriją ir Valstybinę ligonių kasą išklausyti pacientų nuomonę prieš priimant įvairius sprendimus.
Prezidentūra
© DELFI
Lietuvos diabeto asociacijos prezidentė, Pacientų organizacijų tarybos pirmininkė Vida Augustinienė žurnalistams teigė, kad pacientų organizacijų atstovai nėra kviečiami dalyvauti ministerijoje ir Ligonių kasoje aptariant aktualius ligoniams sprendimus.

Vienu iš, pacientų vertinimu, netikusių sprendimų V.Augustinienė nurodė sveikatos apsaugos ministro Romualdo Dobrovolskio įsakymu nustatytas lėšų kvotas kompensuojamiems vaistams. Jos teigimu, dėl šių kvotų labiausiai nukentėjo lėtinėmis ligomis sergantys, kaimuose gyvenantys ar mažas pajamas gaunantys žmonės.

Pasak V.Augustinienės, dauguma lėtinėmis ligomis sergančiųjų yra vyresnio amžiaus žmonės, negalintys primokėti už jiems gyvybiškai būtinus vaistus.

Pacientų organizacijų atstovai V.Adamkaus prašė įtikinti Sveikatos apsaugos ministeriją ir Valstybinę ligonių kasą, kad įsakymo dėl vaistų limitų veikimas būtų sustabdytas.

V.Adamkaus pacientų atstovai taip pat prašė, kad į Privalomojo sveikatos draudimo tarybą būtų įtraukti ir pacientų organizacijų atstovai. "Šiuo metu yra tik sveikatos sistemos reguliuotojai, o gaunantys sveikatos paslaugas priimant sprendimus beveik nedalyvauja", - sakė V.Augustinienė.

V.Augustinienė sakė, kad iki rugsėjo mėnesio pacientų atstovai pateiks prezidentui pasiūlymus, kaip jų nuomone reikėtų, tvarkyti šiuos reikalus.

"Prezidentas palaikė mūsų pasiūlymus. Jis yra irgi toks pats žmogus, kaip ir kiekvienas kitas Lietuvos gyventojas", - sakė V.Augustinienė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.