aA
Mažeikių užkardos pasieniečio kinologo Tomo Taurinskio augintinis Rofas vėl įrodė esąs neeilinis pėdsekys ir pasižymėjo Sedos miestelyje. Vokiečių aviganis padėjo išaiškinti vagystę ir sulaikyti įtariamąjį vietos gyventoją.
Mažeikių užkardos pasienietis kinologas Tomas Taurinskis ir vokiečių aviganis Rofas
© VSAT
Pirmadienį į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Mažeikių užkardos pasieniečius pagalbos išaiškinant nusikaltimą kreipėsi Mažeikių policijos pareigūnai.

Naktį buvo apvogta Sedos miestelyje esanti vienai uždarajai akcinei bendrovei priklausanti statybinių prekių parduotuvė. Į Sedą išvyko Mažeikių užkardos pasienietis kinologas T. Taurinskis su vokiečių aviganiu Rofu.

Kaip praneša VSAT, įvykio vietoje tarnybinis pasieniečių pėdsekys iškart aptiko įtartinus pėdsakus ir pareigūnus nuvedė į už maždaug už kelių šimtų metrų nuo parduotuvės esančią lentpjūvę. Patalpoje, skirtoje pjuvenoms surinkti, šuo itin suaktyvėjo – ėmė vaikščioti ratais, aktyviai uostyti grindis. Tai buvo ženklas kinologui, kad būtent čia naktį galėjo apsilankyti parduotuvę apvogęs asmuo.

Netrukus buvo nustatytas įtariamasis, vagystės metu galėjęs pabuvoti lentpjūvėje, į kurią atvedė Rofas. Tai būta vietinio Sedos apylinkių gyventojo.

Nuvykus į jo namus, įtariamajam užteko pamatyti garsųjį pasieniečių šunį, kad vyras pastebimai sunerimtų ir prisipažintų apiplėšęs parduotuvę. Jis pats parodė, kur paslėpė pavogtus daiktus.

Kaip ir tikėtasi, iš statybinių prekių parduotuvės pagrobti daiktai rasti lentpjūvėje. Antrajame jos aukšte, į kurį užlipama kopėčiomis, po pjuvenomis buvo rasti iš parduotuvės pavogti įvairūs įrankiai bei priemonės.

Tolesnį tyrimą atlieka Mažeikių rajono policija.

Septynerių metų Rofas pastarąją savaitę pasižymi jau antrą kartą. Praėjusį ketvirtadienį pasieniečio T. Taurinskio augintinis Mažeikiuose aptiko be žinios dingusią 94 – erių metų senolę, kuri gulėjo ant sniego smarkiai sušalusi ir jau nebegalėjo prakalbėti.

Tai buvo jau trečias žmogus, kurį išgelbėjo Rofas.

Prieš porą metų keturkojis pėdsekys Mažeikiuose išgelbėjo gyvybę Mažeikių rajono Tulnikių miške dingusiam vyrui, kurį buvo prispaudęs nuvirtęs medis. Rofo uoslė nenuvylė ir ieškant garbaus amžiaus Žiogaičių kaimo gyventojos, kurią šuo rado įkritusią į melioracijos griovį. Orientaciją praradusi moteris ten buvo išgulėjusi visą parą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.