aA
Valstybės saugumo departamento (VSD) Klaipėdos apygardos skyriaus ir prokuratūros pareigūnai sulaikė klaipėdietį, ketinusį nelegaliai išvežti į užsienį didelę psichotropinių medžiagų siuntą.
47 metų klaipėdietį Vilių Būtę saugumo ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos skyriaus (ONKT) pareigūnais sulaikė praėjusią savaitę.

Įtariama, kad vyriškis ruošėsi išvežti parduoti apie 550 tablečių, vertinamų 2,5 tūkst. JAV dolerių (apie 8,5 tūkst. litų), kurių sudėtyje yra Lietuvoje pagaminta psichotropinė amfetaminų grupės medžiaga MDMA, pirmadienį BNS pranešė VSD.

Pranešime nenurodoma, į koki šalį sulaikytasis ruošė narkotikų siuntą. V.Būtė buvo sulaikytas VSD tęsiant ilgalaikes operatyvines priemones, kurių tikslas - narkotikų prekybos kelio per Klaipėdą užkirtimas.

Pasak VSD, V.Būtė yra žinomas Vakarų Europos teisėsaugininkams. Nuo 1999 metų jis yra Danijos teisėsaugininkų akiratyje - tų metų liepos 21 dieną Vazdės mieste jis buvo sulaikytas, kai bandė parduoti per Vokietiją į Daniją įvežtus 4 kilogramus psichotropinės medžiagos amfetamino.

Sulaikę V.Būtę dėl neteisėto stipriai veikiančių medžiagų įgijimo, laikymo ir realizavimo, teisėsaugininkai iškėlė baudžiamąją bylą. Klaipėdos apylinkės teismas leido V.Būtę suimti vienam mėnesiui.

Lietuvos teisėsaugininkai tęsia tyrimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.