aA
Vilniaus apygardos teismas nustatė, kad UAB "Lietuvas aidas" direktorius Algimantas Patamsis neturėjo teisės prašyti teismo iškelti bankroto bylą bendrovei.
Kaip BNS sakė dabartinis "Lietuvos aido" direktorius Algirdas Pilvelis, teismas ketvirtadienį konstatavo, kad administracijos vadovas turi turėti valdymo organo įgaliojimus kreiptis į teismą dėl įmonės bankroto bylos iškėlimo.

A. Pilveliui turint kontrolinį "Lietuvos aido" paketą, visuotinis akcininkų susirinkimas praėjusį penktadienį balsavo prieš kreipimąsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo.

A. Pilvelis pažadėjo kitą savaitę kreiptis į prokuratūrą, kad A. Patamsiui būtų iškelta baudžiamoji byla už įgaliojimų viršijimą.

Jis taip pat žada sudaryti komisiją, kuri turėtų ištirti visą A. Patamsio veiklą bendrovėje.

A. Pilvelis, kuris ir anksčiau buvo vienas pagrindinių "Lietuvos aido" akcininkų, įsigijo kontrolinį bendrovės akcijų paketą, praėjusią savaitę supirkę jas iš kito akcininko - Seimo nario Sauliaus Šaltenio.

Dabar 80 proc. "Lietuvos aido" akcijų turi A. Pilvelis, 4,37 proc. akcijų priklauso konservatorių partijai, likusi akcijų dalis priklauso smulkiems akcininkams.

Verslininkas A. Pilvelis, vadovaujantis neįtakingai Reformų partijai, antradienį buvo paskirtas bendrovės "Lietuvos aidas" direktoriumi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.