aA
Neseniai Vilniaus senamiestyje nugriuvus daliai gyvenamojo namo, pulta ieškoti ir kitų nesaugių sostinės pastatų. Tačiau tiems, kuriems tenka vaikščioti Gedimino prospektu, ir nelabai budria akimi matomi priešais Seimą esančio parlamentarų viešbučio statybos trūkumai.
Seimo viešbutis
Seimo viešbutis
© DELFI (J.Vanago nuotr.)
"Dirbu jau šešerius metus. Ir kasmet sienose atsiranda vis naujų plyšiukų. Namas savaime sėda ir skilinėja, tačiau situacija dar nėra avarinė, skilimai kiaurai į butus dar nepereina", - teigė Seimo viešbučio vyriausioji administratorė Nijolė Šušliakova.

Anot jos, Seimo nariams pavojaus nėra, nes statybininkai įtrūkas sienose nuolat stebi.

Neseniai Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas, kuris irgi glaudžiasi šiame viešbutyje, teigė, kad "tie statiniai, kurie buvo statyti tuo pat metu kaip ir mūsų Seimo viešbutis, turėjo nemažai kokybės trūkumų. Tas viešbutis - ne išimtis. Jis nėra sandarus, oro tarša ir triukšmingumas yra didesnis, negu leidžia bet kokios normos. Pastovėkite nors minutę tunelio pusėje ir įsitikinsite. Reikia svarstyti, ar tą pastatą kapitališkai remontuoti, ar ieškoti visiškai kitokio problemos sprendimo".

Viešbutyje, kuris etapais baigtas statyti tarp 1992 ir 1994 metų, gyvenantis Seimo narys Skirmantas Pabedinskas "Ekstrai" irgi pripažino, kad net jo virtuvėje (iš vidaus) jau senokai atsiradę 20-30 cm įtrūkų.

"Tačiau niekas su mumis apie tai nekalba. O ir mes visi su tokia padėtimi susitaikę, nes juk esame čia laikinai, - svarstė S.Pabedinskas. - Keli kolegos, pamatę gyvenimo sąlygas, išsikraustė į nuomojamus būstus arba įsigijo privačius gyvenamuosius plotus".

Griuvęs namas ir aptrupėjęs seimūnų viešbutis gal paskatins tautos atstovus greičiau priimti griežtesnius Statybos įstatymo reikalavimus, kurie reglamentuoja sparčiai besiplečiančias, tačiau beveik neprižiūrimas, statybas. Seimo viešbutis dar ne avarinės, tačiau apgailėtinos būklės.