aA
Vakar aplinkos ministras Henrikas Žukauskas Prezidentą Valdą Adamkų informavo apie padėtį Veiviržio kraštovaizdžio draustinyje.
Susitikimas
© "Lietuvos žinios"
H.Žukauskas pas Prezidentą atėjo gerai pasirengęs. Aplinkos ministras Henrikas Žukauskas įtampą dėl Veiviržio draustinio sieja su naftos gavyba suinteresuotais ūkio subjektais ir jų kova dėl akcijų.

Po pusvalandį trukusio pokalbio ministras Prezidentūroje susirinkusius žurnalistus pakvietė nuvažiuoti į draustinį ir įsitikinti, kad ten nevyksta "nieko baisaus".

Po susitikimo H.Žukauskas sakė nematąs tragedijos, kad šalia draustinio bus išgaunama nafta. Pasak jo, vienas naftos gręžimo įrenginys statomas už kelių metrų, o kitas - už 250 metrų nuo draustinio ribos. Ministro manymu, prieš suteikiant leidimą išgauti naftą arba reikėjo koreguoti draustinio teritorijos ribas, arba neleisti eksploatuoti gręžinių.

Vis dėlto draudimas išgauti naftą, aplinkos ministro įsitikinimu, būtų buvęs pats blogiausias variantas.

"Jeigu jie (seni įrenginiai) nebūtų buvę eksploatuojami, man atrodo, galėjo būti didesnė tragedija, nes tarybinių laikų technika, aklinimo sklendės jau buvo pradėjusios rūdyti", - sakė H.Žukauskas.

Savaitgalį pajūryje lankęsis H.Žukauskas šalies vadovui pateikė filmuotą medžiagą apie draustinyje vykdomus statybos darbus. Aplinkos ministras vakar tvirtai teigė, kad apsilankęs draustinyje įsitikino, jog ten nėra "jokios tragedijos", o naftos gręžiniai įtakos augmenijai neturės.