aA
Pirmadienį Premjeras Rolandas Paksas išklausė Mokesčių inspekcijos, Muitinės departamento ir Mokesčių policijos vadovų informaciją apie tai, kaip šiuo metu surenkami mokesčiai į valstybės biudžetą.
Kaip Eltai pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, R.Paksas pasiūlė nubausti tų apskričių mokesčių inspekcijos ir muitinės padalinių vadovus, kuriose mokesčiai surenkami blogiausiai.

Vyriausybės vadovas šiame pasitarime, kuriame dalyvavo ir finansų ministras Jonas Lionginas, aiškinosi, kodėl mokesčių surenkama mažiau, nei planuota, ir ką šių institucijų vadovai ketina daryti artimiausiu metu, kad mokesčiai būtų surenkami. Premjeras išsakė nepasitenkinimą tuo, kad mokesčius administruojančių institucijų vadovai nesugebėjo atskleisti, kodėl mokesčiai į valstybės ir savivaldybių biudžetus blogai surenkami.

Kaip teigiama Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime spaudai, šiemet į nacionalinį biudžetą surinkta 256 milijonais litų mažiau, nei planuota (be jau numatyto biudžeto deficito).

Sutarta, kad panašūs posėdžiai bus rengiami kiekvieną savaitę. Institucijų vadovai įpareigoti parengti ir pateikti konkrečius siūlymus, nurodyti, kokie įstatymai ar nutarimai keistini, kad būtų panaikinta galimybė išvengti mokesčių mokėjimo.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.