aA
Latvijos prezidentė Vaira Vykė-Freiberga paragino valdžią kuo griežčiausiai užkirsti kelią nacionalbolševikų veiklai ir ekstremizmo apraiškoms Latvijoje, nes tokius reiškinius reikia naikinti pačioje jų kūrimosi užuomazgoje.
Tokią nuomonę prezidentė išsakė pirmadienį tradiciniame interviu Latvijos radijui. "Ekstremizmas - tai grėsmė valstybės gyvavimui ir saugumui, ir jis turi būti visiškai nugalėtas", sakė V. Vykė-Freiberga.

Prezidentė pažymėjo, jog dabar pats laikas užkirsti kelią nacionalbolševikams, kol jų judėjimas Latvijoje dar tik prasideda. "Dabar pats laikas jiems pasipriešinti ir parodyti, kad Latvijoje jų veikla nepriimtina", sakė prezidentė.

BNS jau pranešė, kad praėjusią savaitę nacionalbolševikai surengė Latvijoje kelias akcijas, kurios susilaukė daug atgarsių.

Vienas išpuolis įvyko penktadienį, kai trys nacionalbolševikai užsibarikadavo Šv.Petro bažnyčios bokšte Rygos centre, ten iškabino vėliavą su savo simboliais ir grasino susprogdinti bokštą. Po maždaug valandos derybų jie buvo sulaikyti ir pirmadienį areštuoti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.