aA
Vasaros pabaigoje įsigaliojus Baudžiamojo kodekso pataisoms, dėl lyčių diskriminacijos gali būti iškelta baudžiamoji byla. Iki tol Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolieriaus įstaiga galėjo tik skirti administracines baudas už pažeidimus.

Moterų ir vyrų lygių galimybių kontrolieriaus įstaiga suabejojo, kokie lyčių diskriminacijos požymiai apibūdina nusikaltimą ir kokie - administracinį teisės pažeidimą.

Įstaigos darbuotojams buvo neaišku, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, vertinant diskriminaciją kaip administracinę ir kaip baudžiamąją veiklą.

Kontrolieriaus įstaiga šias problemas aptarė su Generalinės prokuratūros bei Teisės departamento darbuotojais.

Generalinė prokuratūra dėl to kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą, o pastarasis paprašė Aukščiausiojo teismo konsultacijos.

Jei dėl lytinės diskriminacijos yra keliama baudžiamoji byla, numatyta atsakomybė yra iki dviejų metų laisvės atėmimo bausmė. Baudžiant administracine tvarka numatyta bauda iki 2000 litų. Jei pažeidimas padaromas pakartotinai, gali būti paskirta bauda iki 4000 litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.