aA
Australijoje Herkulio statulai gali nebetekti stovėti Adelaidės miesto centre, nes, pasirodo, graikų legendinio herojaus penis yra per didelis.
Graikų herojaus statula, kuri beveik 30 metų stovėjo sodelyje Adelaidės centre, miesto pareigūnų nuomone, turėtų būti sugrąžinta į vietą, kurioje beveik prieš šimtmetį buvo iškilmingai atidengta.

Tarp iniciatorių dėl statulos iškeldinimo yra ir miesto tarybos narė Anne Moran, kurios teigimu, "nuoga statula visai netinka pagrindinei miesti šventinei aikštei."

Laikraščiui "The Advertiser” ji teigė: "Aš manau, kad tai tiesiog nuostabi statula parkui ar sodui, tačiau Viktorijos aikštėje ji gali sukelti nepadorų juoką arba būti išniekinta. Ne man spręsti, ar penis didelis ar mažas, tačiau šiuo atveju pripažįstu, kad Herkulio vyriškojo pasididžiavimo proporcijos yra kiek neįprastos."

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.