aA
Trys nacionalbolševikai, penktadienį užsibarikadavę Rygos liuteronių Šv. Petro bažnyčios bokšte, sulaikyti, pranešė BNS iš įvykio vietos Tvarkos policijos viršininkas Voldemaras Hmelevskis.
Riga
Sulaikymo operacijoje dalyvavo specialusis dalinys "Omega" ir Rusijos ambasados atstovai, kurie vedė derybas su nacionalbolševikais. Sulaikytieji nesipriešino. Pas juos rasta sprogmenų, bet kol kas nežinoma, ar jie buvo pavojingi, sakė žurnalistams Saugumo policijos viršininko pavaduotojas Didzis Šmitinis.

Savo ruožtu vidaus reikalų ministras Marekas Seglinis išvyko informuoti apie įvykį prezidentę Vairą Vykę-Freibergą.

Saugumo policijos viršininkas Janis Reinikas BNS sakė, kad vienas žmonių, buvusių bažnyčioje, yra Rusijos pilietis nacionalbolševikas, kitų dviejų asmenybės kol kas nenustatytos.

Nacionalbolševikai reikalavo paleisti visus Latvijoje sulaikytus jų draugus, taip pat kad "Latvija išeitų iš NATO ir nutrauktų bendradarbiavimą su kitomis organizacijomis".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.