aA
Kostas Balsys Sudegusios Pakalnių parapijos Švč.Trejybės bažnyčios klebonas
Panevėžio vyskupijos vyskupas Juozas Preikšas parašė aplinkraštį Panevėžio vyskupijos parapijų klebonams, kad paaukotų po vieną rinkliavą. Važinėju po įvairias vyskupijos parapijas, sakau bažnyčiose pamokslus, žmonės aukoja.

Pats vyskupas nemažai pasirūpino, truputėlį gavome iš valstybės, pavieniai žmonės aukoja, daug paremia vienas Utenos verslininkas. Ypač daug šis žmogus pataria statybų klausimais.

Vis dėlto patys uteniškiai vangiai aukoja, maniau, kad uteniškiai nuoširdžiau parems mūsų bažnyčią. Tik vienetai Utenos miesto ir rajono žmonių aukoja.

Galbūt tiek verslininkai, tiek pavieniai žmonės, pamatę, kad bažnyčios statybos nemerdėja, o kyla, labiau pasitikės ir noriau aukos. Prieš Kalėdas jau ruošiamės stogą uždengti. Tad jau pamatę, kad šitiek per pusmetį padarėme, žmonės ima noriau padėti.

Man, atrodo, labiau įtikinama versija, kad bažnyčia buvo apiplėšta ir, norint paslėpti įkalčius, buvo padegta. Šitaip galvoju dėl to, kad pavogti metaliniai daiktai: mišių taurės, skambučiai, varpeliai, aukų dėžutėje buvę metaliniai pinigai.

Žinoma, gali tai būti ir kitatikių darbas, bet, ko gero, šita versija atkris.

Bažnyčios statybai lietuvis lito neišleis