aA
Austrijos pareigūnai, tiriantys Kicšteinhorno kalno tunelyje įvykusią funikulieriaus katastrofą, rado įrodymų, paaiškinančių galimas šios nelaimės priežastis.
Per šeštadienio nelaimę, patikslintais duomenimis, žuvo 156 žmonės. Anksčiau buvo pranešama, kad pragariškose liepsnose žuvo mažiausiai 159 žmonės.

Teismo ekspertai pranešė ant bėgių aptikę skysčio, panašaus į tepalus. Kol kas atsisakoma pranešti, kokia tiksliai medžiaga rasta ant bėgių, tiriama jos cheminė sudėtis. Tačiau aptiktas skystis leido įtarti, kad tragedija tunelyje galėjo įvykti dėl traukinio gedimo, atsiradusio vos šiam pajudėjus iš stoties kalno papėdėje.

Kaip sakė pareigūnas Christianas Tischas, traukiniui pradėjus važiuoti, ant bėgių, vedančių į kalną, ėmė lašėti skystis - galbūt tai buvo tepalai. Pareigūnas sakė, kad šios medžiagos pobūdį padės nustatyti cheminė analizė, kurios rezultatai bus paskelbti per porą dienų.

Tyrimui vadovaujantis majoras Franzas Langas sakė, kad ant funikulieriaus bėgių ir kalno papėdėje tebeieškoma įrodymų.

Vis dėlto dar nepaskelbta jokių užuominų apie siaubingo gaisro funikulieriuje priežastis. Nelaimę tiria Zalcburgo žemės prokuratūra, kuri aiškinasi, ar reikės pateikti kaltinimus dėl šios tragedijos.

Austrų gelbėtojai toliau tikrina kiekvieną tunelio, kuriame įvyko katastrofa, lopinėlį, išsilydžiusioje traukinio masėje ieškodami likusių 75 žuvusiųjų kūnų. Gelbėtojų grupės dirbo per visą naktį.

"Lietuvos rytas"