aA
Kauno organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) pareigūnai sulaikė šiaulietį Saulių Skėrį (g. 1955 m.), pravarde "Psichas". Jis sekmadienio naktį su Viktoru Mula (g. 1952 m.) Raseiniuose ketino apiplėšti Seimo narį 48 metų socialliberalą Kęstutį Skamaraką.
S.Skėris sugebėjo pabėgti nuo pasaloje prie Seimo nario namų budėjusių pareigūnų, tačiau įkliuvo vos grįžęs į Šiaulius. Policija jau antrus metus ieško ir plėšimu įtariamo S.Skėrio 20-mečio sūnaus Audriaus.

Pistoletu "Beretta" su duslintuvu ginkluotas šiaulietis V.Mula buvo sučiuptas sekmadienio naktį K.Skamarako namuose. V.Mula šių metų gegužės mėnesį grįžo iš įkalinimo įstaigos. Su S.Skėriu jie yra seni pažįstami.

"Lietuvos rytas" vakar pranešė, kad sekmadienį apie 1 valandą buvo surengta pasala prie Seimo nario K.Skamarako namų. ONTT pareigūnai turėjo informacijos apie šiauliečių V.Mulos ir S.Skėrio ketinimą įsibrauti į triaukštį raseiniškio namą. Pirmuosiuose dviejuose aukštuose įkurta "Mirklių" bendrovės, kurios akcijų paketą turi K.Skamarako šeima, administracija, o trečiajame - gyvenama.

ONTT komisaras, 2000 metų geriausiu sekliu pripažintas Edgaras Mažeika "Lietuvos rytui" teigė, kad įtariamieji turėjo tikslą apiplėšti Seimo nario šeimai priklausančią kelių tiesimo ir remonto bendrovę.

"Lietuvos rytas"