aA
Seimo Etikos ir procedūrų komisija nedrįso siūlyti valdybai sumažinti algas parlamentarams, kovą praleidusiems daugiau kaip ketvirtadalį posėdžių.
Seime iki šiol nenuspręsta, mažinti ar ne algas 18 parlamentarų, kurie kovą nelankė daugiau kaip ketvirtadalio Seimo ar komitetų posėdžių.

Neaiškumas dėl atlyginimų mažinimo "prasižengėliams" liko ir po vakarykščio Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (SEPK) posėdžio.

SEPK pirmininkas Kazimieras Vytautas Kryževičius sakė, kad vakar komisijos nariai pasiūlė Seimo valdybai priimti galutinį sprendimą nuobaudos skyrimo klausimu. Tai padaryta išnagrinėjus parlamentarų paaiškinimus.

Seimo kancleris Jurgis Razma po konsultacijų su Seimo Teisės departamento pareigūnais sakė, jog šiandien valdyba nesvarstys SEPK pateikto rašto.

"Dar kartą kreipsimės į SEPK ir jos vadovą prašydami valdybai ir Finansų skyriui pateikti savo aiškią išvadą dėl parlamentarų, praleidusių daug posėdžių", - akcentavo J.Razma.

Be to, Seimo kancleriui neaišku, kaip traktuoti ankstesnę komisijos nuomonę, kad didelė grupė parlamentarų be pagrindo praleido posėdžius šių metų kovą.

Jeigu bus nuspręsta parlamentarus nubausti, jų mėnesio alga sumažės trečdaliu, arba 670 Lt.