aA
Baltarusijos jaunimo opozicinių organizacijų koalicija pareiškė, kad "nei grasinimai, nei represijos negali sustabdyti Baltarusijos jaunimo, kuriam "įkyrėjo" gyventi laisvės ir perspektyvų neturinčioje šalyje, kur viešpatauja autoritarinis režimas".
Tai pirmadienį spaudos konferencijoje Minske pareiškė sekmadienį surengtų nesankcionuotų eitynių organizatoriai.

"Režimas bijo jaunimo", mano Jaunimo fronto lyderis Pavelas Severinecas. Už dalyvavimą nesankcionuotose eitynėse sekmadienį jį buvo sulaikę teisėsaugininkai, bet jam pavyko pabėgti. Šiuo metu, pasak opozicijos aktyvisto, jis yra sekamas ir įspėtas, kad dėl nesankcionuotos akcijos lapkričio 12 dieną jis gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

P. Severineco nuomone, Baltarusijos jaunimas pasiryžęs "priešintis režimui". Jis pranešė, kad artimiausiu metu visose koalicijos jaunimo organizacijose "bus mobilizuojamos jėgos kitais metais įvyksiantiems prezidento rinkimams". Jaunimo organizacija ketina rengti seminarus būsimiems teisių gynėjams ir rinkimų kampanijos stebėtojams.

"Baltarusijos jaunimas yra "aksominės" revoliucijos šalininkas", pareiškė P. Severinecas. Jis pranešė, kad, opozicijos duomenimis, vakar per akciją buvo suimta maždaug 300 žmonių. Nustačius sulaikytųjų tapatybes, 109 opozicijos aktyvistai naktį praleido milicijos skyriuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.