aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pasiūlė JAV per trumpiausią laiką "radikaliai sumažinti" branduolinio ginklo arsenalus.
Abi valstybės turėtų pasilikti ne daugiau kaip 1,5 tūkst. branduolinių užtaisų, sakoma V.Putino pareiškime, kurį Kremliaus spaudos tarnyba išplatino prieš jam išvykstant į Mongoliją ir Brunėjų, kur dalyvaus Azijos ir Ramiojo vandenyno ekonomikos forumo (APEC) viršūnių susitikime, praneša dpa-ELTA.

"Nematome priežasties, kuri neleistų toliau mažinti strateginę ginkluotę", - Rusijos žiniasklaida citavo iš V.Putino pareiškimo.

Pastarasis prieš kelis mėnesius pasiūlė Vašingtonui iki 2008 metų sumažinti Rusijos ir JAV branduolinių kovinių užtaisų atsargas iki maždaug 1,5 tūkst. "Tačiau tai nėra galutinis taškas, mes esame pasirengę svarstyti ir mažesnius skaičius", - sakoma Rusijos prezidento pareiškime, kuriame pabrėžiama, jog pasaulis yra vieningos nuomonės, kad branduoliniame nusiginklavime negali būti pertraukos. "Radikali pažanga šia linkme yra realiai būtina, o Rusija yra tam pasirengusi".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.