aA
Lietuvos demokratinės darbo partijos (LSDP) ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderiai Česlovas Juršėnas ir Vytenis Andriukaitis neprieštarautų, kad ateityje prie suvienytos partijos vairo stotų kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
LSDP ir LDDP lyderiai pirmadienį spaudos konferencijoje Seime komentavo savaitgalį įvykusio partijų koalicinės tarybos posėdžio sprendimus.

Sekmadienį LDDP ir LSDP koalicinė taryba, pirmininkaujant A. Brazauskui, nusprendė siūlyti abiejų partijų aukščiausiems valdžios organams - suvažiavimams - priimti formalius sprendimus dėl partijų vienijimosi ir surengti pirmąjį suvienytos partijos suvažiavimą kitų metų sausio 27-28 dienomis.

Partijoms siūloma vienytis lygiateisiškumo pagrindais.

Č. Juršėnas pažymėjo, jog iš esmės partijos vienijimosi klausimas nėra diskutuojamas.

Taip pat buvo nuspręsta sudaryti dvi darbo grupes suvienytos partijos statutui ir programai parengti. Šių dokumentų projektai turi būti parengti iki gruodžio 1 dienos.

Koalicinės taryba siūlo suvienytąją partiją pavadinti Lietuvos socialdemokratų partija.

Koalicinė taryba nesvarstė, kas galėtų užimti suvienytos partijos vadovo postą, tačiau LDDP ir LSDP lyderiai spaudos konferencijoje leido suprasti, jog jie ne tik neprieštarautų, bet ir pageidautų šiame poste matyti buvusį prezidentą A. Brazauską.

LSDP lyderis V. Andriukaitis sakė, jog jis džiaugtųsi, jeigu "socialdemokratinį sąjūdį" ir toliau stiprintų koalicinėje taryboje susiformavęs "triumviratas", kurį sudaro tarybos pirmininkas A. Brazauskas ir du jo pavaduotojai - Č. Juršėnas ir V. Andriukaitis.

"A. Brazausko buvimas LSDP ir LDDP jungtiniame suvažiavime ir prie (jungtinės partijos - BNS) vairo būtų logiškas", sakė V. Andriukaitis. Tačiau jis pažymėjo, jog tai gali nuspręsti tik partijų suvažiavimai, o partijos vadovybė nėra tik vienas asmuo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.