aA
Muzikos įrašų pramonės atstovai patvirtino, kad technologija, kurią įrašų bendrovės ruošėsi naudoti kūrinių apsaugai, nėra visiškai “nenulaužiama”. Kaip jau buvo skelbta anksčiau, įrašų verslovės internete siūlė įsilaužimų specialistams pabandyti apeiti įrašų apsaugos sistemas.
B.Spears liks neapsaugota
Kokias apsaugos priemones teks naudoti B.Spears?
Pasibaigus konkursui paaiškėjo, kad du iš šešių apsaugos būdų buvo lengvai sugadinti. Kitos apsaugai naudojamos technologijos pasirodė atsparesnės įsilaužėlių atakoms.

Tačiau, pasak kai kurių specialistų, surengtos varžybos dar nieko nereiškia. Daugelis saugumo specialistų bei įsilaužėlių atsisakė dalyvauti varžybose dėl įrašų kompanijų veiksmų prieš "Napster".

Už muzikos įrašų apsaugos programų kūrimą yra atsakinga Saugios Skaitmeninės Muzikos Sąjunga ("Secure Digital Music Initiative" - SDMI), kurią įkūrė daugiau kaip šimtas muzikos įrašų kompanijų.

SDMI pažadėjo 10000 JAV dolerių (40000 litų) prizą kiekvienam, kas sugebės apeiti apsaugos programas. Iš viso buvo atlikti 447 bandymai jas “nulaužti”.

Remianti išankstiniais duomenimis, nei viena iš programinės įrangos versijų neatlaikė įsilaužėlių atakų. Iš pradžių SDMI atstovai pareiškė, kad norint nustatyti, kurias programas vis dėlto pavyko įveikti, reikės nemažai laiko.

Dabar pati Saugios Skaitmeninės Muzikos Sąjunga pripažino, kad tik dvi iš šešių muzikos įrašų apsaugai skirtų programų nesugebėjo rimtai pasipriešinti kompiuterinių įsilaužimų specialistams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.