aA
Slovakijoje žlugo šeštadienį opozicijos reikalavimu surengtas referendumas dėl pirmalaikių parlamento rinkimų. Kaip sekmadienį sostinėje Bratislavoje skelbė pagrindinės žiniasklaidos priemonės, savo nuomonę dėl buvusio ministro pirmininko Vladimiro Mečiaro iniciatyvos pareiškė žymiai mažiau negu 50 proc. rinkėjų, tad referendumas bus laikomas neįvykusiu.
Pagal tai, šeštadienį Bratislavoje balsavo apie 15 proc. rinkėjų, antrajame pagal dydį Košicės mieste balsuoti atėjo tik 28 proc., o Buzitkos kaime, kuris paprastai teisingai parodo visų balsavimų tendencijas, referendume dalyvavo tik 18 proc. balso teisę turinčių piliečių.

Dabartinis opozicijos vadovas V.Mečiaras siekė referendumo pagalba nuversti prieš dvejus metus suformuotą premjero Mikulašo Dzurindos valdančiąją koaliciją. Anot populistinio politiko, M.Dzurindos Vyriausybė esanti atsakinga už "katastrofinę ekonominę ir socialinę padėtį bei politinį chaosą".

Valdančiosios partijos agitavo savo šalininkus boikotuoti referendumą. Slovakijos centrinė rinkimų komisija tikisi paskelbti oficialius referendumo rezultatus sekmadienio popietę.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.